Stadkamer: Samenwerken op het niveau van collega’s

 

De rol die Justspark speelt voor Stadkamer

Stadkamer heeft meerdere filialen verspreid over Zwolle. Onlangs zijn zij gefuseerd met bibliotheek Kampen en IJsselmuiden Stichting OverO. Bij Stadkamer en de bibliotheken in Kampen en IJsselmuiden kan je terecht voor lezen, leren, ontmoeten én cultuur. Dagelijks verblijven veel mensen in de verschillende filialen. Meerdere vestigingen en zowel medewerkers als bezoekers, betekent op het gebied van ICT de nodige uitdagingen waar ondersteuning bij nodig is. Niet alleen bij de professionalisering, maar ook bij de continuïteit. Justspark werd voorgedragen als de ideale partner om Stadkamer hierbij te helpen. Een sparkelende samenwerking die tot op de dag van vandaag nog steeds naar tevredenheid verloopt. Ontdek wat deze samenwerking zo goed maakt en hoe Justspark en Stadkamer als een team opereren.

Van Facilitair Medewerker tot IT coördinator.

Bij Stadkamer is Arjen Everaarts de IT coördinator. Samen met zijn vrouw en kind woont hij in een naar eigen zeggen schitterend plekje bovenin Zwolle en op fietsafstand van de hoofdvestiging Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. Met zes filialen is hij vaak op een van de vestigingen aanwezig om zo feeling te houden met wat er leeft en speelt als het gaat om IT. Begonnen als Facilitair Medewerker en door zijn passie voor IT doorgegroeid in de rol van IT Coördinator met een adviserende rol voor het bestuur van de stichting. In zijn coördinerende rol is hij het aanspreekpunt voor Justspark en daarmee niet langer actief op de werkvloer voor eerstelijns support.

Aanleiding samenwerking met Justspark.

Bij Stadkamer werd gebruik gemaakt van een extern adviseur die Arjen hielp bij de veranderende rol naar IT coördinator. Voor Arjen betekende dit dat er ondersteuning moest komen op tal van onderdelen zodat de focus echt kon liggen op het stukje coördinatie en advies. “Er gebeurt zoveel in de wereld van IT, niet alleen de organisatie moet zich blijven ontwikkelen, ook ik moet dat doen”, aldus Arjen. De externe adviseur had eerder samengewerkt met Justspark en zag in Justspark de juiste partner om de enorme diversiteit in werkzaamheden op te kunnen pakken. Van de overgang naar Office 365 tot eerstelijns support aan werknemers; of interne klanten zoals Arjen ze noemt. Doordat Justspark zich kan ontfermen over vrijwel ieder IT vraagstuk, zorgt het er samen met de organisatie in kwestie voor dat deze zich op professionele wijze kan blijven ontwikkelen.

“In een weekend alle hardware opnieuw inrichten na een fusie met twee andere bibliotheken. Er werd plezier gemaakt, alles is soepel verlopen en uiteindelijk was iedereen positief. Alles verliep vlot en er waren weinig klachten of problemen die niet konden worden opgelost. Echt ontzettend oplossingsgericht.”

– Arjen Everaarts IT Coördinator Stadkamer

Cordaad Welzijn

De werkzaamheden van Justspark voor Stadkamer.

De werkzaamheden voor Stadkamer lopen enorm uiteen. Van de complete netwerk infrastructuur tot het regelen van hardware voor online werkplekken. Justspark biedt een totaaloplossing aan die de klant op meerdere vlakken kan ondersteunen. Een project wat onlangs is afgerond, is bijvoorbeeld de fusie van een nieuwe vestiging in Kampen en IJsselmuiden met Stadkamer. Daar is in een weekend met een projectteam gewerkt aan onder meer het opnieuw inrichten van alle hardware. Naast dat dit soepel verliep, werd er ook veel plezier gemaakt en waren er nauwelijks klachten of problemen die niet konden worden opgelost na de transitie.

 

Naast de ongoing support worden er ook nieuwe initiatieven gestart. Zo wordt er momenteel gekeken hoe er beter om kan worden gegaan met de bescherming van gegevens door in te zetten op cyber security. Door te werken aan de hand van een duidelijke projectplanning, het aanstellen van eindverantwoordelijken vanuit beide organisaties en een goede communicatie moet alles soepel verlopen. Zowel vooraf, als tijdens, als erna.

A match made in the clouds.

“De manier waarop wij onze vragen en problemen formuleerden, kon voor Justspark soms verwarrend zijn. Als actie hierop organiseerden we iedere donderdag een sessie om de tickets te bespreken. Dit creëerde duidelijkheid”, aldus Arjen. De eerstelijns support van de servicedesk wordt door Stadkamer ervaren als enorm goed bereikbaar en meldingen worden snel opgepakt, of deze nu per mail, telefoon of via een ticket worden ingeschoten. En is iets dan niet helemaal in mensentaal, dan wordt dit teruggegeven aan Justspark en komt het terug op de manier die voor Stadkamer wel werkt. Soms werkt jip-en-janneketaal nu eenmaal beter. Deze leuke manier van samenwerken als een team op het niveau van collega’s, creëert een bepaalde vorm van rust voor Arjen om zijn coördinerende rol goed uit te kunnen oefenen. Ook weet Arjen de proactieve en meedenkende rol van Justspark te waarderen.

Naast de IT partij voor lopende activiteiten, wordt Justspark vandaag de dag gezien als een waardige leverancier die als een echte samenwerkingspartner met zijn klant kijkt naar de toekomst.

Justspark: de spark in jouw IT!

Wil jij net als Stadkamer en de bibliotheken Kampen en IJsselmuiden aan de slag met het professionaliseren van jouw IT, maar ontbreekt het aan kennis en mankracht? Dan kan het team van Justspark jou ondersteunen. Zelfs tijdens een gezellig weekend als de situatie erom vraagt. Wist je dat wij ook kantoren hebben op Curaçao en Aruba? Hierdoor kan je bijna op ieder moment van de dag beroep doen op de collega’s van Justspark. We ondersteunen, begeleiden en adviseren. Door jouw behoeftes te inventariseren en kansen te visualiseren, wordt IT op een duurzame en kostenefficiënte manier geïmplementeerd. Let’s lit a spark in jouw IT en laat IT voor je werken. Met welk IT vraagstuk mogen we jou helpen?  
Neem vandaag nog contact met ons op.

Wat werkt voor Stadkamer en mogelijk ook voor jou?

Communicatie en duidelijkheid zijn twee belangrijke woorden als het gaat om de samenwerking. Door met elkaar te blijven communiceren en te vertellen waarom iets moet gebeuren, wordt er duidelijkheid gecreëerd. Dit geldt beide kanten op. “We hebben gezocht naar een systeem van communiceren dat voor beide partijen goed werkt. Nu we die hebben gevonden, kan ik alleen maar zeggen dat de samenwerking top is”, aldus Arjen. Naast duidelijke communicatie is het ook belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Wat verwacht Stadkamer van Justspark, maar ook andersom. Deze duidelijkheid biedt het overzicht voor eenieder binnen de organisatie die te maken heeft met Justspark. Ook hier geldt weer dat als er iets is, er duidelijk gecommuniceerd moet worden. Ieder project is uniek en duidelijkheid en openheid zijn ingrediënten die een project doen slagen.

Naast de IT partij voor lopende activiteiten, wordt Justspark vandaag de dag gezien als een waardige leverancier die als een echte samenwerkingspartner met zijn klant kijkt naar de toekomst.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Wil je weten wat Justspark voor jouw organisatie kan betekenen op IT-gebied? Neem dan contact op.
LinkedIn
YouTube