IT-consultancy.

Alle mogelijkheden van IT-consultancy door Justspark.

Op de markt zijn er veel verschillende IT bedrijven te vinden met allemaal andere kwaliteiten. Sommige bieden diensten in hetzelfde vaarwater aan, andere specialiseren zich in dezelfde branche. Maar allemaal met hun eigen persoonlijkheid. Natuurlijk wil elk IT bedrijf je graag overhalen om bij hun diensten af te nemen. Justspark is daar geen uitzondering in. Alleen weten wij voor welke organisaties onze kwaliteiten het best passen en waar onze diensten het meeste waarde bieden. Door niet te verkopen maar te adviseren nemen wij een oprechte rol aan wat zorgt voor een goede relatie met onze klanten.

IT Consultancy

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Hoe kies je het passende IT adviesbureau voor jouw volgende IT-project? Alle mogelijkheden van IT consultancy op een rij.

Wat kun je verwachten bij IT consultancy van Justspark?

Ons voornaamste motto is “Slimme IT-oplossingen gewoon in mensentaal”. Het betekent dat wij de brug slaan tussen IT-jargon en de mensen met een gemiddelde IT-kennis. Voor een aantal van de branches waar wij actief in zijn, namelijk bibliotheken, musea en archieven en zorg en welzijn, is dit essentieel. IT-teams gaan over het algemeen niet op zoek naar andere IT-teams. De mensen binnen een organisatie die dat wel doen, willen ook begrijpen wat ze tegemoetkomt.

Wat ook belangrijk is binnen IT-oplossingen, is dat het veilig en betrouwbaar is. Hierbij kan een toepassing wel enorm goed beveiligd zijn, maar moeten werknemers zich in allerlei bochten wringen om überhaupt te kunnen inloggen. Wij vinden de veiligheid/functionaliteit balans essentieel. Want functionaliteit is onderdeel van de werking van producten.

SaaS consultancy.

SaaS, Paas of IaaS. Afkortingen met “as-a-Service” worden veel gebruikt bij het beschrijven van cloudoplossingen. Voor het gebruik van deze producten hoef je simpelweg in te loggen op het internet. Er is geen fysieke installatie nodig. Maar wat elke afkorting betekent, inhoudt en hoe je daarin de juiste oplossing kiest, is voor velen een ver-van-mijn-computer-show. Daarom zijn wij er voor het geven van voorbeelden en advies over cloudoplossingen. Denk hierbij aan advies over het beveiligen, opschonen of optimaliseren van jouw huidige toepassing. Door de kennis van onze specialisten zijn we up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen en technologieën, maar zijn we er ook voor de organisaties die gewoon een goed werkend systeem wensen.

Migratie en implementatie.

Bij het implementeren van een nieuw systeem en het overzetten van data is de juiste voorbereiding al het halve werk. Onder deze voorbereiding valt natuurlijk het kiezen van de juiste oplossing. Binnen de vele oplossingen moet dan weer rekening gehouden worden met onderwerpen als compatibiliteit en functionaliteiten. Je kunt als organisatie natuurlijk onderzoek gaan doen naar en vergelijkingen maken tussen deze en vele andere aspecten. Alleen kost dit tijd, kennis en ervaring. Want in praktijk blijkt veel anders te werken dan in de praktijk. Met advies over de juiste oplossing ben je dus al een heel eind. Onze consultants kennen naast de inhoud van het Microsoft 365 business pakket, ook de inhoud van toepassingen die binnen de categorie MDM of bijvoorbeeld FWaaS horen. Zij kunnen jou ook helpen met adviseren op het gebied van projectplanning, het beheren van resources of hoe je toezicht houdt op de uitvoering. Daarbij bieden wij ook project management aan voor als alleen advies net niet genoeg is.

Ondersteuning en onderhoud.

Systemen waar je op kunt vertrouwen dat ze altijd doordraaien, welke richting jij ook op gaat met jouw organisatie. Door onze proactieve ondersteuning zijn wij vaak al op de hoogte van zaken voordat jij ze opmerkt. Kies je ervoor om onderhoud uit te besteden? Dan pakken wij foutmeldingen of beveiligingsrisico’s op en verhelpen deze. Door regelmatig jouw systemen te doorlopen en meldingen, rapportages en zelfs automatische processen te controleren, ben jij verzekerd van een goed werkende server of netwerk. Blijk je tegen de capaciteit van jouw licentie aan te zitten? Dan communiceren en adviseren wij opnieuw wat de beste keuze is. Justspark biedt server- en netwerkbeheer aan op basis van de behoefte binnen jouw organisatie. Door kennis te delen over wat jij nodig hebt, gecombineerd met transparant zijn in de (maandelijkse) kosten, weet je waar je aan toe bent als het gaat om de ondersteuning en het onderhoud van jouw systemen.

Advies bij het (laten) ontwikkelen van een applicatie?

Door de ruime ervaring in activiteiten en toepassingen hebben wij gekozen om ons open te stellen voor het adviseren over en ontwikkelen van applicaties. Zo heeft ons R&D team meegewerkt met het opzetten van applicaties zoals MijnTaalhuis en systemen zoals de AI robot Sparkie van BiblioNext. Door onder meer deze ervaring kan ons team jou advies geven in het ontwikkelen van applicaties. Kies je voor veel flexibiliteit en mogelijkheden wat gepaard gaat met gebruikersverantwoordelijkheid?Of wil je je focussen op het ontwikkelen van een applicatie en kies je daarom voor een PaaS platform? Van de fundering leggen tot het inrichten van de applicatie, en van het sparren over Microsoft Azure tot het realiseren van ideeën. Wij zijn jouw partner bij het verkrijgen van inhoudelijke informatie voor jouw volgende applicatie.

Kies voor de consultants van Justspark.

Binnen iedere organisatie speelt er veel op het gebied van IT. Van het aanschaffen van een nieuwe muis tot een complete IT infrastructuur op locatie of in de cloud. Je kan je geld maar een keer uitgeven en daarom moet je slim investeren in IT, in plaats van alleen de situatie van het moment het hoofd kunnen bieden. Justspark neemt je mee in de wereld van IT op een laagdrempelige manier. Onze consultants maken dit begrijpelijk zodat jouw organisatie de juiste keuze kan maken. Door met je mee te denken, zorgen wij voor die spark in jouw organisatie die zorgt dat jij kan blijven groeien.

LinkedIn
YouTube