Serverbeheer.

Online serverbeheer voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.

Serverbeheer kun je vergelijken met een ouder of verzorger. Waar de één een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het kind, zorgt de ander voor de ontwikkeling (en onderhoud) van de verschillende servers binnen jouw organisatie. Servers zorgen ervoor dat alle applicaties op computers, printers en andere apparaten binnen jouw organisatie kunnen presteren en up-to-date zijn. Om ervoor te zorgen dat jouw servers blijft presteren en jouw organisatie efficiënt kan blijven functioneren, bieden wij serverbeheer aan. Voor een vast bedrag per maand, afhankelijk van de verzorgingsbehoeften van jouw server, nemen wij het serverbeheer voor jou over. Justspark zorgt ervoor dat jouw server niet met een burn-out komt te zitten.

Serverbeheer

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Ontdek waarom serverbeheer zo belangrijk is voor jouw organisatie. Kies voor optimale prestaties en een betrouwbare server met beheer van Justspark.

Wat verstaan we onder serverbeheer?

Serverbeheer omvat een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden waarmee je de prestaties van jouw server bewaakt. Als er niet structureel wordt omgekeken naar de server of de veiligheidsmeldingen niet adequaat worden opgepakt, is de kans groot dat je vroeg of laat geen mail meer ontvangt, geen gegevens meer kunt opslaan of slachtoffer wordt van een malware aanval. De consequenties gaan van kwaad tot erger en dat wil je natuurlijk voorkomen. Taken die komen kijken bij serverbeheer reiken daarom van het monitoren van serverprestaties tot het installeren van updates en patches en het bijhouden van nauwkeurige documentatie voor toekomstige toepassingen. En van het onderhouden van netwerkinstellingen tot het samenwerken met IT-teams om problemen actief aan te pakken. Deels of volledig ondersteunt op basis van de behoefte.

On-premise versus online server.

Ondanks dat beide definities met on- beginnen, zit er wel degelijk een verschil tussen het beheer van een on-premise of een online server. Met on-premise bedoelen we de fysieke server op locatie. Het onderhouden van een fysieke server moet gedaan worden op locatie, waardoor de factor tijd een belangrijke rol gaat spelen. Ook heb je kosten voor koeling, stroomvoorziening en (vervanging van) de hardware componenten. Kostenbesparing is daarom een grote reden waarom veel organisaties overstappen op een server in de cloud of hier direct mee te starten. Het onderhoud is namelijk makkelijker door toegang op afstand. Je schaalt ook makkelijk op of af met een paar muisklikken in plaats van een volledige installatie. Toch hebben deze twee opties nog wel altijd een ding dat overeenkomt; ongeacht de locatie behoeft jouw server nog altijd onderhoud.

Praktische voorbeelden van serverbeheer.

Elke organisatie heeft andere systemen in beheer die ervoor zorgen dat het bedrijf blijft functioneren en personeel efficiënt kan werken. Maar aan welke systemen moet je dan denken? Denk bij een bibliotheek bijvoorbeeld aan het catalogusbeheer en het uitleensysteem. Bibliotheken zijn zo goed in het onthouden van welk boek je 32,72 dagen te laat hebt teruggebracht door het uitstekend beheerde uitleensysteem.

Bij ziekenhuizen kun je wel indenken dat er veel verschillende systemen lopen voor patiënten. Onder andere medicatiebeheer, laboratorium-informatiesystemen, patiëntgegevens, enz. Dit is uiterst gevoelige informatie waardoor je meer onderhoud kunt verwachten op de beveiliging hiervan. Ook is het hebben van een goed back-up en herstelplan essentieel voor ziekenhuizen en andere (zorg)instellingen. De behoeften en benodigdheden van serverbeheer kunnen daarom enorm verschillen per organisatie. Al deze verschillende eisen, en ook belangen, zorgen ervoor dat ondersteuning binnen jouw branche van een expert in jouw branche raadzaam is. Ontdek voor welke branches Justspark onder meer ICT-oplossingen biedt.

Serverbeheer uitbesteden en waar je op moet letten.

Het uitbesteden van serverbeheer zorgt ervoor dat een externe partij de prestaties van servers beheert, maar ook zorgt voor installatie van de updates en het uitvoeren van back-ups. Deze, en taken als netwerkbeheer, worden in grotere organisaties door een systeembeheerder gedaan. Voor veel organisaties zijn dit vaak geen functies waar 40-urige werkweken mee gevuld kunnen worden en wordt dit in combinatie met fysieke installaties aanschaffen ook een grote kostenpost. Om ervoor te zorgen dat alle systemen professioneel en toekomstbestendig worden ingericht, is het belangrijk om kennis te hebben die verder reikt dan online research. Door te weten hoe jij je servers moet inrichten, kan je vragen beantwoorden over benodigde budgetten, de hoeveelheid ondersteuning die nodig is en de capaciteit die de verschillende servers moeten hebben. Justspark biedt de optie om laagdrempelig het aanwezige IT team te ondersteunen of het volledige serverbeheer, al dan niet gecombineerd met netwerkbeheer, over te nemen. We’ve got your back(-up)!

Kies voor advies en beheer op maat.

In andere woorden omvat serverbeheer veel meer dan met het blote oog te lezen is, dat weten wij ook. Daarom kies je bij Justspark altijd voor diensten op maat die verder reiken dan alleen serverbeheer. Wanneer hier behoefte aan is, denken wij direct mee aan de toekomst van jouw organisatie. Wat zijn de strategische doelen en hoe spelen wij hier middels automatisering op in? Hoe we onze diensten en jouw systemen hiervoor kunnen inrichten, bespreken we allemaal tijdens de een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voordat je concludeert op een samenwerking weet je precies wat er opgepakt wordt, hoe we dat gaan doen en wat het kostenplaatje is. En dit allemaal natuurlijk in gewone mensentaal. Heb je vragen over serverbeheer of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op of laat een terugbelverzoek achter. Uitleg is ook een van onze services.

LinkedIn
YouTube