FWaaS.

Firewall-as-a-Service uitgelegd, gewoon in mensentaal.

FWaaS, oftewel Firewall-as-a-Service is de dochter van het overkoepelende SaaS (Software-as-a-Service). Deze firewall oplossing zorgt voor een next-level beveiliging van jouw bedrijfsgegevens. Een Firewall is vergelijkbaar met de oude stadsmuren. Alleen beschermt deze niet de stad, maar jouw computer tegen schadelijk verkeer dat gestuurd en ontvangen wordt via netwerken zoals het internet. De firewall bepaalt bij elk verkeer of het toegelaten of geblokkeerd wordt. Dit doet het op basis van vooraf ingestelde regels zoals afzender- en bestemmingsadressen, veel voorkomende kenmerken van geblokkeerde inhoud, of andere protocollen. Het doel van een firewall is om te beschermen tegen hackers, phishing aanvallen en andere schadelijke activiteiten om zo jouw bedrijfsgegevens te beschermen.

Firewall-as-a-service

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Nieuwe generatie FWaaS: Beveiliging op maat voor het netwerk van jouw bedrijf | Ontdek de oplossingen van Justspark.

FWaaS als onderdeel van SaaS.

De as-a-service tak bestaat nog relatief kort maar breidt zich snel uit naar vele toepassingen in online werkomgevingen. SaaS is zo populair omdat de services cloud gebaseerd zijn, wat betekent dat je geen fysieke installaties op je computer hoeft te doen om de toepassingen te gebruiken. Ook is er binnen bedrijven geen grote hoeveelheid hardware nodig voor het beheer. Dit zorgt voor schaalbare, kostenefficiënte en flexibele mogelijkheden voor jouw organisatie. Er zijn naast FWaaS nog vele andere as-a-service toepassingen. Al die “aaS” kunnen voor verwarring zorgen. Wil je uitleg over FWaaS of een andere cloud oplossingen? Neem dan contact op via de mail of telefoon. Wij nemen graag de tijd om jouw kennis te verbreden. Of plan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in.

Hogere beveilig van jouw bedrijfsgegevens met FWaaS.

Firewalls op locatie worden handmatig onderhouden en geüpdatet door IT afdelingen. Zij controleren updates handmatig om die vervolgens te downloaden en te uploaden naar de server. Wordt er niet voldaan aan de beveiligingsvereisten of zat er een fout in de update dan had je al kans dat jouw bedrijfsinformatie onbeveiligd was bij schadelijk verkeer.

De reden dat FWaaS jouw bedrijfsgegevens beter beveiligd is omdat de firewall van vele bedrijven vanaf een plek wordt beheerd. Zo kan de dienst aan velen aangeboden worden via de cloud. De server past overal dezelfde beveiligingsregels toe die constant worden verbeterd door gedragsanalyses en zelflerende systemen. Als resultaat kan er sneller geschakeld worden bij het opmerken van schadelijk gedrag. De beveiliging tegen dit schadelijke gedrag wordt dan meteen geüpdatet over de hele server en geldt voor iedereen die de service afneemt dus ook jouw organisatie.

Een firewall oplossing die met je meegroeit.

Met FWaaS heb je de mogelijkheid om snel op- en af te schalen. Denk aan situaties waar er meer patiënten in een ziekenhuis liggen en verbinden met het netwerk. Of de plaatselijke bibliotheek waar een evenement of promotie plaatsvindt. Het feit dat de toepassing online wordt beheerd maakt het mogelijk om zonder veel moeite de firewall op of af te schalen. Ook geeft het jouw werknemers de mogelijkheid om op afstand veilig te werken zonder dat jouw bedrijfsgegevens in gevaar komen. Daarbij kun je kiezen jouw FWaaS abonnement aan te passen met specifiek beleid of bepaalde beveiligingsregels. Hiermee biedt Justspark een groot voordeel voor organisaties die binnen branches werken waar een hoge mate van beveiliging voorop staat.

De FWaaS van Sonicwall.

Bij Justspark werken wij met de firewall van Sonicwall. Een betrouwbare leverancier waar verschillende pakketten aan beveiligingsdiensten mogelijk zijn. Naast de standaard firewallbescherming en de mogelijkheid om VPN-verbindingen op te zetten. Specialiseren zij zich in functies voor een bredere bescherming en meer inzicht. Denk aan bijvoorbeeld:

  • Diepgaande Pakketinspectietechnologie (DPI);
  • Capture Advanced Threat Protection (ATP);
  • Gecentraliseerd beheer en rapportage;
  • Threat intelligence en Real-time updates;
  • Gebruikersgerichte dreigingsdetectie.

Natuurlijk verwachten wij niet dat je alle definities kent, daar zijn onze specialisten immers voor. Wil je FWaaS uitgelegd hebben in normale mensentaal en ontdekken wat het voor jou kan doen? Laat ons dan contact met je opnemen.

Bespaar op kosten met FWaaS.

Een fysieke firewall en het beheer hiervan kost kennis, mankracht en tijd. Hier komt ook de initiële investering bij voor het aanschaffen van de hardware. Maar bij het afnemen van FWaaS wordt de online server al onderhouden door de aanbieder. Dit betekent dat er minder mankracht nodig. Wanneer je een product of dienst aanbiedt waarvoor een IT team nodig is binnen het bedrijf, kunnen onze werknemers jouw werknemers ondersteunen door IT en clouddiensten up-and-running te houden en kennis te delen.

Ook kun je met de cloud gebaseerde toepassing besparen op energieverbruik, fysieke ruimte en koeling. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte hardware voor toepassingen zoals een firewall. Benieuwd hoeveel operationele kosten je kunt besparen door het afnemen van FWaaS? Ook daar kunnen wij je over informeren!

Onderhoud en beheer van FWaaS in goede handen.

Wanneer je overweegt om een FWaaS oplossing af te nemen, weet dan dat je gebruik kunt maken van de kennis en kunde van het Justspark team. Allereerst helpen wij jou door te informeren en te helpen bij je keuze door het bieden van standaard oplossingen of oplossingen op maat. We weten ook wat de nieuwste trends en technologieën op het gebied van beveiliging zijn. Daarnaast zorgen wij voor transparantie over onze kosten, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Benieuwd naar FWaaS of een combinatie van meerdere SaaS oplossingen om jouw organisatie toekomstbestendig te maken? Wij nodig je uit om vrijblijvend te sparren over de beste oplossing, implementatie of de online beveiliging van jouw bedrijf.

LinkedIn
YouTube