PaaS.

De kracht van PaaS: Alles over Platform-as-a-Service.

Als SaaS, PaaS en IaaS een familie zouden zijn, was PaaS het middelste kind. Zoals iedereen weet heeft ieder kind in de familie zijn eigen kwaliteiten en dit geldt ook voor PaaS. Platform-as-a-Service biedt een platform waarop ontwikkelaars systemen kunnen ontwikkelen en implementeren zonder dat zij hoeven te denken aan de infrastructuur (IaaS). Doordat het verschillende programmeertalen en frameworks ondersteunt, scheelt het niet alleen veel tijd, maar ook geld. Doordat er bij PaaS meer is geregeld dan je denkt, kan jouw organisatie zich bezighouden met waar het in uitblinkt.

Platform-as-a-Service

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Deze revolutionaire cloud oplossing is essentieel voor het moderne IT team. Ontdek nu de voordelen en hoe jij kunt profiteren van PaaS met Justspark.

Wie kan profiteren van PaaS?

Binnen verschillende soorten organisaties zijn er mensen die kunnen profiteren van PaaS. Startups en kleine bedrijven die applicaties willen ontwikkelen, kunnen dit snel en kostenefficiënt met PaaS. Voor mkb-bedrijven tot grote organisaties kan PaaS een uitkomst bieden bij het stroomlijnen van processen en samenwerking tussen teams. Doordat het handmatig beheren van de infrastructuur niet meer nodig is, hoeven onder andere developers, IT’ers en data scientists zich minder bezig te houden met randzaken. Handig bij (structureel) personeelstekort. En wil je een initiatief realiseren voor digitale transformatie? Dan richt Justspark PaaS in als jouw kortetermijnoplossing. Zo kan PaaS bijvoorbeeld bij bibliotheken helpen bij het verminderen van IT-beheer en het verbeteren van de schaalbaarheid. De bibliotheek is zo minder afhankelijk van IT en bespaart hierop kosten, terwijl het makkelijk kan reageren op veranderende vraag en piekmomenten.

Wat is het verschil tussen PaaS en IaaS en wat heb jij nodig?

PaaS en IaaS zijn beide cloud oplossingen die sterk van elkaar verschillen. Toch worden ze nog weleens door elkaar gebruikt. Waar PaaS voor Platform-as-a-Service staat, staat IaaS voor Infrastructuur-as-a-Service. Als we de infrastructuur van jouw organisatie van scratch mogen opbouwen in de cloud, biedt IaaS “de grond” waarop jij jouw fundering kunt bouwen voor het ontwikkelen van applicaties. Je kunt die fundering vervolgens verder opbouwen naar de behoefte van jouw organisatie. PaaS is die fundering, het gereedschap en de bouwplannen waarmee jij applicaties kunt bouwen, live zetten en beheren. Bij Justspark bieden wij met PaaS een vooraf gemaakte fundering. Want het bouwen en inrichten van de applicatie is iets wat jou meer trekt. Voor complexe applicaties geeft IaaS dus meer mogelijkheden, waar PaaS ideaal is voor ontwikkelaars die snel applicaties willen bouwen. Benieuwd welke oplossing het beste aansluit bij jouw organisatie? Justspark helpt je om hier achter te komen tijdens een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maatwerkoplossing voor jouw organisatie met PaaS.

Zoals genoemd is PaaS handig voor het bouwen van applicaties, maar wat als de bouw van een applicatie voltooid is? Zelfs dan blijft PaaS waardevol en relevant. Want een toepassing moet beheerd, opgeschaald, geupdate en verbeterd worden. Dit is mogelijk door de verschillende maatwerkoplossingen binnen PaaS. Denk aan het implementeren van specifieke functies die naadloos integreren met de bestaande toepassing. Of het toevoegen van een nieuwe API-koppeling voor jouw app. Zo zorgt PaaS voor een betere gebruikerservaring, efficiëntie en meer innovatie in jouw app. Wil je weten hoe PaaS ingericht wordt voor jouw bedrijf? Neem dan contact op. Wij zijn namelijk ook specialisten in het geven van UaaS, Uitleg-as-a-Service. Gratis en vrijblijvend, gewoon in mensentaal.

LinkedIn
YouTube