Mobile Device Management.

 

De sleutel tot veilig en efficiënt apparaat beheer? MDM!

Mobile Device Management zorgt ervoor dat organisaties duidelijk inzichtelijk hebben welke hardware door wie wordt gebruikt. Worden deze bijvoorbeeld wel netjes geupdate door alle collega’s? En hoe zit het met de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens op de laptops? Met Mobile Device Management beheer je alle mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops die binnen jouw organisatie worden gebruikt. Je ziet door de gekoppelde apparaten precies van wie welk apparaat is. Met de implementatie van MDM ben jij volledig in charge. Wel zo fijn, want wanneer zakelijk en privé naadloos in elkaar overgaan, ligt een datalek op de loer.

Mobile Device Management - MDM

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Ontdek de mogelijkheden van MDM en zorg ervoor dat jij niet langer in de weer hoeft te zijn met de kleinste IT problemen. Beheer mobiele apparaten op afstand.

De mogelijkheden van Mobile Device Management.

Wanneer je werkplekbeheer volledig in eigen beheer hebt, creëer je met behulp van MDM een duidelijk overzicht door alle apparaten te koppelen aan een beheersysteem. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden waarmee je de werkdruk van je team kunt verminderen en tijd en kosten kunt besparen. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe werknemers snel inwerken doordat, als zij hun laptop openklappen voor de eerste keer, alle belangrijke apps en systemen automatisch gedownload worden. Iemand hoeft dus niet te vragen welke apps er gebruikt worden en deze handmatig te installeren. Dit gebeurt automatisch en scheelt tijd in het onboarding traject.

Ook zijn de hardware problemen door laptops die niet worden geüpdatet verleden tijd. Want je pusht automatisch software installaties over alle apparaten. Ook is het mogelijk om ondersteuning op afstand te geven aan collega’s door het overnemen van apparaten middels remote access. Een uitkomst nu op kantoor werken niet langer de standaard is.

Mobile Device Management voor privé apparaten.

Met MDM is het mogelijk om op privé apparaten specifieke apps te beveiligen, updaten en beheren. Dit kan voor veel organisaties een uitkomst bieden wanneer zij wel gebruikers met hun app willen laten werken, maar deze niet direct een apparaat vanuit de organisatie willen geven. Voor bedrijven waar werknemers bijvoorbeeld geen vaste werktijden hebben, maar wel hun kalender in de gaten willen houden, zoals in de zorg. Of bij organisaties die veel werken met vrijwilligers en via verschillende apps en over de mail communiceren, zoals binnen Bibliotheken. De mogelijkheid om alleen specifieke apps op privé apparaten te beveiligen, te updaten en te beheren biedt een stukje controle zonder de investering in hardware.

De MDM van Microsoft InTune.

Bij Justspark werken wij graag met de MDM van Microsoft InTune. Het is onderdeel van Microsoft 365 en omdat wij ook de Microsoft 365 pakketten leveren, sluit InTune hier naadloos op aan. Daarbij zeggen onze gebruikers die InTune binnen hun organisatie omarmd hebben, dat het een prettige en gebruiksvriendelijke interface heeft. Het betekent dat je op intuïtie instellingen en functies kunt vinden in het systeem. Daarnaast is InTune compatibel met apparaten die iOS, Android, Windows en Mac OS als besturingssysteem hebben. Het is makkelijk op te zetten en heeft de mogelijkheid tot het beheren van volledige apparaten of puur specifieke apps op privé apparaten. Ervaren hoe gebruiksvriendelijk Microsoft InTune echt is? Vraag dan een vrijblijvende demo aan en laat ons je meenemen door het systeem.

Uitbesteden van MDM implementatie.

Bij het implementeren van MDM komt veel kijken. Denk aan de compatibiliteit van apparaten, functionaliteiten die afgenomen worden, planning voor zo min mogelijk downtime en communicatie naar medewerkers. Een overzichtelijk implementatieplan met daarin een tijdspanne, verantwoordelijken en communicatiestrategie biedt dan uitkomst. Test ook het MDM-platform voordat je begint met de officiële overstap of voer een pilotproject uit. Zo zie je waar eventuele pijnpunten liggen. Justspark biedt de begeleiding die aansluit bij een perfecte MDM implementatie voor jouw organisatie.

Benieuwd naar MDM voor jouw bedrijf? Justspark is jouw consultant in het kiezen van de juiste MDM aanbieder. Wij werken volledig op maat en zijn transparant over onze prijzen. Deze combinatie zorgt voor kosten efficiënte oplossingen en implementatie volgens hetgeen wat jij nodig hebt. Daarbij leggen wij IT uit, gewoon in mensentaal.

LinkedIn
YouTube