IaaS.

Schaal op met IaaS-oplossingen (Infrastructure-as-a-Service).

IaaS staat voor Infrastructure-as-a-Service en is onderdeel van de vele as-a-service Cloud toepassingen zoals SaaS, Paas en FWaaS. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om servers, opslag en netwerken te beheren vanaf een externe aanbieder in plaats van zelf te moeten investeren in hardware. Dit scheelt niet alleen in de hoge aanschafkosten, maar is ook minder foutgevoelig, biedt schaalbaarheid bij de groei van jouw organisatie en vraagt niet om een dedicated systeembeheerder. Door over te stappen op IaaS, heb je de mogelijkheid om een pakket op maat af te nemen dat meegroeit met jouw organisatie. Doordat deze snel geüpdatet kan worden bij de detectie van schadelijke situaties, zorgt deze cloud gebaseerde toepassing voor een lagere foutgevoeligheid. Speelt jouw organisatie al langer met het idee om de IT infrastructuur te migreren naar de Cloud? Justspark zorgt ervoor dat jouw organisatie zich in de wolken bevindt, zonder ook maar een dag offline te zijn.

Infrastructure-as-a-Service

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Infrastructure-as-a-Service. Schaal jouw IT-infrastructuur moeiteloos op met implementatie en onderhoud van Justspark. IT in gewone mensentaal.

Wat wordt er bedoeld met een infrastructuur?

De infrastructuur van een organisatie heeft verschillende betekenissen. Binnen jouw organisatie betekent het in dit geval de verschillende onderdelen die samenwerken om IT diensten en processen te laten draaien. Het zijn de bouwstenen die ervoor zorgen dat jouw organisatie en medewerkers zo efficiënt en veilig mogelijk kunnen werken. Medewerkers kunnen met een goede IT infrastructuur bijvoorbeeld snel communiceren en flexibel werken vanaf iedere locatie met een apparaat dat beschikt over een internetverbinding. Ook de server diensten en krachtige computers die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren en onderhouden van verschillende diensten, horen bij de infrastructuur. Denk hierbij aan je mailserver. Voor IaaS draait het echter voornamelijk om specifiekere servers voor toepassingen en diensten. Besturingssystemen, beveiliging, zelfgebouwde toepassingen enz. draaien op infrastructuur. Door jouw infrastructuur inzichtelijk te maken, creëren we samen een IaaS-oplossing op maat.

Microsoft Azure: maximaliseren van IT-investeringen.

IaaS is een toepassing van Microsoft en een bekend beheersysteem van de IT infrastructuur voor bedrijven. Azure biedt naast de toegang tot computervermogen, opslag en beveiligingsmogelijkheden, ook toepassingen die meegroeien met markttrends en inspelen op de behoefte van organisaties. Denk aan het creëren van een virtuele desktop zodat medewerkers beveiligd vanaf alle computers of locaties hun werk kunnen doen. Ook zijn OpenAI services niet meer weg te denken en daarom heeft Azure deze alom geadopteerd. Door het gebruik van Azure garandeer je ook zogeheten uptime, dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat jouw cloud toepassingen altijd online zijn. 

Benieuwd wat Azure voor jouw organisatie te bieden heeft? Ontdek meer over Azure en blijf uptime; all the time.

De implementatie en migratie van IaaS.

IaaS verhoogt de flexibiliteit en betrouwbaarheid van jouw IT. Dit doen wij in een eigen afgeschermde IaaS datacenteromgeving. Zo blijven jij en wij volledig in control. Tijdens de implementatie en migratie zijn er belangrijke punten waar wij rekening mee houden.

  • De doelstellingen en voorwaarden van de IaaS;
  • De mate van beveiliging die vereist is;
  • Data-migratie;
  • Back-ups en calamiteitenherstel.

Door het definiëren van bovenstaande punten kunnen onze as-a-service specialisten een passende architectuur ontwerpen. Wanneer deze staat kunnen wij beginnen met de implementatie, de migratie en het inrichten van de bestaande architectuur. Door uitgebreid te testen, garanderen wij dat alle componenten goed werken en faciliteren wij trainingen aan betrokken medewerkers. Een soepele implementatie van IaaS, en het migreren van de bestaande infrastructuur, doen we aan de hand van een duidelijke roadmap. Wil je voor jouw organisatie graag migreren naar de Cloud? Met zeventig specialisten hebben wij kennis en kunde om samen de volgende duurzame stap te zetten.

Beveiliging en beheer als aanvulling op IaaS.

Als de implementatie en migratie succesvol is doorlopen met de juiste mate van beveiliging, is het beheer van de infrastructuur belangrijk. Justspark zorgt voor een beheerstrategie die past bij de geïmplementeerde IaaS-oplossing. Doordat verbeteringen en veranderingen snel worden doorgevoerd in IaaS-oplossingen, is het controleren van activiteiten belangrijk. Ook hackers bedenken nieuwe manieren van phishing. Verminder de kans op data-lekken door het beheer van jouw IaaS uit te besteden aan ons.

Ontdek ook meer over de gevaren van phishing en hoe Justspark jou hierbij kan helpen. We doen het graag!

Aan de slag met IaaS en andere cloud toepassingen.

Cloud gebaseerde toepassingen zoals SaaS, Paas, IaaS en FWaaS zijn niet alleen verwarrende termen, maar ook ongrijpbare en abstracte oplossingen voor toepassingen die vroeger fysiek werden beheerd. Ze zijn echter niet voor niets ontwikkeld! Het is namelijk een veel veiligere, schaalbaardere en kostenbesparende manier van het beheren van jouw IT-infrastructuur. Vandaag nog aan de slag of was je ons al verloren bij SaaS, PaaS, IaaS en FWaaS? Neem dan contact op voor wat UaaS, Uitleg-as-a-Service. Wij streven ernaar om IT begrijpelijk te maken voor mensen. Dus, Slimme IT-oplossingen gewoon in mensentaal. 

LinkedIn
YouTube