BaaS.

Cloud backup BaaS (Backup-as-a-Service), een veilige en efficiënte oplossing.

Als organisatie werk je dagelijks met doorgaans veel belangrijke data. Bij fysieke servers op locatie worden de back-ups zelf gedraaid, maar bij online werken in de cloud kan dit met behulp van BaaS, wat staat voor Backup-as-a-Service. Aan de hand van een vooraf ingesteld schema, worden de back-ups voor jouw organisatie gedraaid zodat belangrijke bedrijfsgegevens niet verloren gaan en je altijd de laatste versies tot je beschikking hebt. Maar als onderdeel van SaaS kan BaaS nog meer betekenen om jouw organisatie nog beter te laten functioneren.

Backup-as-a-service

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Ontdek Backup-as-a-Service bij Justspark. Bescherm jouw gegevens tegen verlies met wees altijd online met onze service voor bedrijven.

Wat is BaaS en wat doet het?

BaaS is een service met meerdere betekenissen maar voor deze context gebruiken wij de volgende: BaaS, Backup-as-a-Service. Met BaaS automatiseer je het proces van het opslaan van gegevens om zo het risico van verlies van data door menselijke fouten of cyberaanvallen te voorkomen. Deze cloud dienst verlaagt de druk op interne IT afdelingen, doordat zij dit niet langer fysiek hoeven te doen. BaaS is onderdeel van het bekende SaaS, Software-as-a-Service model. De services zijn afneembaar voor bedrijfstoepassingen, -oplossingen en -systemen die voorheen binnen het bedrijf zelf gefaciliteerd moesten worden. Justspark faciliteert een nieuwe online omgeving waarin wordt gewerkt zodat iedere gebruiker met toegang tot het internet bij de bestanden kan en data veilig kan worden opgeslagen. BaaS en andere SaaS oplossingen zijn kostenefficiënt, schaalbaar en flexibel. Ontdek hoe jouw organisaties back-ups te BaaS kan zijn. 

BaaS slim inzetten voor jouw organisatie.

Het maken van een back-up van jouw bedrijfsgegevens is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn en op ieder moment oproepbaar. Maar denk ook aan de voordelen als kostenbesparing, snelle en betrouwbare processen en automatisch gemaakte back-ups volgens een vooraf ingesteld schema. Je zorgt er bij het automatisch back-uppen van gegevens voor dat medewerkers zich kunnen concentreren op hun dagelijks activiteiten. Hoe dan? Denk bijvoorbeeld aan organisaties zoals bibliotheken en kleine zorginstellingen. Bij bibliotheken zonder aangewezen ICT’er die de veiligheid van hardware op zich neemt, zijn werknemers vaak tijd kwijt aan allerlei randzaken. Hetzelfde geldt voor gespecialiseerde klinieken of medische centra waar verschillende zorgverleners bij elkaar komen. Het is dan fijn om te weten dat zij zich hier niet mee bezig hoeven te houden en bij Justspark een vast aanspreekpunt hebben die kan helpen bij eventuele problemen. Wij bieden daarom BaaS aan waarbij je ook nog eens extra kunt kiezen voor onderhoud op maat.

De migratie van jouw back-up.

Bij het overzetten van de back-up gaat het om belangrijke bedrijfsgegevens die essentieel zijn voor jouw organisatie. Daarom is een zorgvuldige planning en uitvoering noodzakelijk. Justspark helpt je hierbij. Met onze expertise weten we wat belangrijk is tijdens de migratie. Zo zorgen wij ervoor dat je gegevens zo kort mogelijk offline zijn en dat dit wordt uitgevoerd op het moment dat gebruikers hier geen hinder van ondervinden. Ook moet de beveiliging en privacy hoog blijven tijden de migratie. Wij zorgen ervoor dat jouw gegevens niet blootgesteld worden aan mensen van buitenaf. Na de migratie controleren wij altijd of jouw gegevens niet beschadigd zijn geraakt en trainen we gebruikers, eventueel met documentatie, zodat iedereen het back-up platform goed gebruikt. Al onze pakketten zijn op maat gemaakt en sluiten aan op de wensen en behoeften van jouw organisatie. Vraag vandaag nog een offerte aan of laat je informeren over hoe wij jou uptime houden; all the time.

Aan de slag met de back-up van jouw bedrijfsgegevens.

Naast het migreren van jouw back-up, nemen wij ook het onderhoud en gegevens opschoning voor onze rekening. Het opschonen en onderhouden van je back-up is uiterst belangrijk, want je wilt natuurlijk wel dat jouw back-up werkt als de nood aan de man is. Het betekent wel dat je de processen moet updaten, jouw gegevens periodiek moet opschonen en moet blijven testen. Het zijn kleine taken, maar uiterst belangrijk. Daarom kunnen wij maandelijkse ondersteuning bieden bij het opschonen, onderhouden en het bieden van adequate hulp wanneer dit nodig is. Prijzen worden gebaseerd op de grootte van het bedrijf en de hoeveelheid dekking die jouw organisatie af wilt nemen. Doordat wij IT begrijpelijk maken en transparant zijn over onze kosten, kom jij niet voor verrassingen te staan.

LinkedIn
YouTube