Clouddiensten.

Ontdek de kracht van de cloud voor jouw organisatie.

Clouddiensten zijn alle diensten die aangeboden worden via het internet en waar je voor het gebruik ervan alleen even hoeft in te loggen. Met jouw IT in de cloud ben je niet gebonden aan een vaste computer op kantoor, maar werk je zonder enige moeite vanaf elke (online) werkplek. Denk bijvoorbeeld aan Word of Excel online vanaf een thuiswerkplek of onderweg in de trein naar kantoor. Clouddiensten zijn flexibel en schaalbaar ontwikkeld zodat ze gemakkelijk meegroeien met jouw organisatie. Doordat je een periodiek bedrag betaalt, kun je opzeggen of het pakket veranderen wanneer je wilt en betaal je alleen voor wat jouw organisatie nodig heeft. Doordat er verschillende vormen van werken in de cloud zijn, is het verstandig om je goed te laten informeren of jouw organisatie meer gebaat is bij een cloud die voor je wordt beheerd of een die je zelf kunt beheren.

Clouddiensten

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Kies voor kostenbesparing, flexibiliteit en schaalbaarheid voor jouw organisatie. Die mogelijkheden vind je met Justspark online in de cloud.

On-premises vs in de cloud.

Het verschil tussen on-premises en in de cloud is in eerste instantie de locatie. Waar bij de een servers, software en data lokaal wordt beheerd, is de cloud volledig online. De een vraagt om investeringen in de aanschaf van hardware en iemand die dit beheert en de ander is volledig digitaal en op basis van behoeften. Veel bedrijven die software ontwikkelen doen dit soms alleen nog maar voor de cloud. Migreren naar de cloud is dan ook helemaal hip en happening; en soms zelfs noodzakelijk. Tegelijkertijd is dit logisch omdat de cloud vele voordelen heeft die de lokale hardware installatie niet meer waar kan maken. Als bedrijf willen we steeds flexibeler zijn, altijd en overal kunnen werken en de kosten zo laag mogelijk houden. De cloud biedt deze mogelijkheden. Door jouw online plek in de cloud te bemachtigen ben je verzekerd van die flexibiliteit tegen een zo veilig mogelijke manier van werken. Zet vandaag nog de eerste stap om jouw bedrijf in de wolken te brengen.

Cloud computing de oplossing voor veel software oplossingen.

Cloud computing is de overkoepelende term die wordt gebruikt voor tal van online services als servers, opslag, databases en nog veel meer. Deze bieden jouw organisatie niet alleen schaalvoordelen, maar ook de mogelijkheid om sneller te ontwikkelen. Door de maatschappelijke veranderingen moeten organisaties vaak efficiënt gebruik maken van middelen en creatief nadenken over mogelijkheden. Het is daarom niet gek dat cloud computing de oplossing is voor veel pijnpunten die organisaties ondervinden. Bij Justspark implementeren wij cloud computing op een laagdrempelige manier, zodat wij de werkdruk van jouw werknemers kunnen verminderen en de werkwijze zo efficiënt mogelijk kunnen maken. Hierdoor kunnen collega’s zich weer concentreren op hun kerntaken. 

Ontdek de mogelijkheden van clouddiensten vandaag nog en dat allemaal in gewone mensentaal.

 

Eenvoudig op- of afschalen op basis van behoefte.

In de cloud werken is voor iedere organisatie mogelijk. Laagdrempelig qua kosten voor startende ondernemers en efficiënt voor grote organisaties. Qua IT infrastructuur is het grote voordeel van werken in de cloud dat je makkelijk kunt opschalen qua opslag wanneer je meer verbruikt of gebruikers kunt toevoegen als er nieuwe medewerkers bijkomen. De diensten die je afneemt zijn op ieder moment aan te passen, wat bij on-premises betekent dat er in hardware geïnvesteerd moet worden. Het online werken zorgt er ook voor dat je het overzicht kan bewaren over alle gebruikers en je de systemen altijd up-to-date kunt houden. Het scenario waarbij je een cd-rom van Microsoft Office op vijf computers kon installeren en bij een zesde werknemer je een nieuwe licentie kopen is gelukkig al even voorbij.

Bij clouddiensten schaal je op binnen een paar klikken en kunnen collega’s gebruik maken van de nieuwe licentie zonder dat jij je werkplek hoeft te verlaten. Clouddiensten schelen dus tijd, kosten en zijn bovendien veel makkelijker in gebruik en onderhoud.

Migreren naar de cloud en welke vorm te kiezen.

Migreren naar de cloud betekent het overzetten van jouw bedrijfsinformatie naar een online omgeving; de cloud. Hier zijn verschillende opties voor afhankelijk van de wensen. Wanneer je als organisatie de overstap wilt maken naar de cloud, is het raadzaam je te laten adviseren of deze keuze aansluit op de wensen en behoeften van jouw organisatie. Bij Justspark zetten wij de bedrijfsvoering en processen binnen de organisatie centraal en stemmen wij alles af op de uiteindelijke gebruiker. Zo kunnen wij bepalen of een public, private of hybride cloud beter past bij de situatie nu en later. Samen met Justspark kies je voor een vorm van werken in de cloud die past bij jouw organisatie. Wanneer de keuze is gemaakt, kunnen wij direct voorzien in de juiste strategie om een goede (gedeeltelijke) transitie naar de cloud te verzorgen.

Waarom kiezen voor een virtuele werkplek in de cloud?

Steeds meer organisaties werken vandaag de dag in de cloud. Het grote voordeel hiervan is dat er een digitale werkplek ontstaat waar online met elkaar wordt samengewerkt. Grote investeringen in ondersteunende fysiek aanwezige hardware zijn daarbij niet langer nodig. Deze nieuwe manier van werken ondersteunt een tijd waarin werknemers hybride werken of zelfs volledig remote. Iedere werknemer wordt aangemeld als een gebruiker in de cloud en kan met behulp van rechten toegang krijgen tot de voor hem belangrijkste bedrijfsinformatie. Doordat de data centraal wordt bewaard in een online omgeving hoeft dit dus niet langer op de eigen fysieke computers of servers gedaan te worden. Dit scheelt niet alleen in onderhoud, maar ook in betrouwbaarheid en maakt informatie beveiligd toegankelijk voor medewerkers die op andere locaties in de wereld werken. Het enige wat nodig is om efficiënter te kunnen werken, is internet! Door te kiezen voor een virtuele werkplek in de cloud ben je niet alleen als organisatie toekomstbestendig, maar biedt je als werkgever ook meerwaarde om bij je te komen werken.

Jouw online werkomgeving start hier.

De online werkomgeving heeft vele voordelen zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en hoge mate van beveiliging voor de gevoelige gegevens van jouw organisatie. Alleen zijn de mogelijkheden overweldigend en de hoeveelheid vakjargon vaak onnodig. Het is de reden dat wij ons hebben gespecialiseerd in het adviseren, implementeren en onderhouden van een scala aan clouddiensten. Door dat specialisme zijn wij up-to-date over de mogelijkheden van die diensten.

Wil jij beginnen met het ontkiemen van jouw online werkomgeving? Dan ben je op het juiste adres. Start vandaag nog met het inplannen van een kort kennismakingsgesprek of pak de telefoon voor een vrijblijvend belletje. We dalen graag af uit de clouds voor het geven van uitleg.

LinkedIn
YouTube