Microsoft Secure Score.

Controleer de beveiliging van jouw Microsoft 365 pakket.

De Microsoft Secure Score is een tool die wordt aangeboden in alle Microsoft 365 pakketten. Het helpt bedrijven bij de dagelijkse beveiliging van hun Microsoft 365. Dit doen ze op basis van, je raadt het al, de Secure Score. Het is een hulpmiddel van Microsoft om ervoor te zorgen dat jij zo veilig mogelijk gebruik maakt van de productiviteitsapps. Deze tool geeft inzicht in het huidige beveiligingsniveau van jouw gebruik en biedt punten waarop je de score kunt verhogen. Hoe hoger jouw Secure Score, hoe beter de beveiliging van jouw bedrijf binnen Microsoft 365.

Microsoft Secure Score

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Zijn jouw bedrijfsgegevens voldoende beveiligd? Ontdek Microsoft Secure Score en kom meer te weten over de beveiliging van jouw Microsoft 365.

Hoe verbeter je de Microsoft Secure Score?

De Secure Score wordt berekend op basis van maatregelen die je neemt en kunt nemen op verschillende gebieden van het Microsoft 365 pakket. Denk hierbij aan:

  • Identiteitsbeveiliging
  • Apparaatbeveiliging
  • Cloud app beveiliging
  • Documentatiebeveiliging
  • Toegangsbeheer


De basis beveiligingsmaatregelen zijn relatief makkelijk te implementeren. Denk aan een multi-factor authenticatie voor identiteitsbeveiliging of de toegang beheren van specifieke mappen met informatie. Maar er zitten ook specifiekere maatregelen tussen waarvoor je wat extra kennis of kunde nodig hebt. Je kunt je hier natuurlijk in verdiepen, maar dat kost meer tijd zonder dat je zeker weet of je inspanningen succes gaan opleveren. Justspark onderhoudt jouw Microsoft Secure Score en biedt de juiste tools om de score positief te beïnvloeden en de veiligheid van jouw organisatie te garanderen. Ook heb je hiermee garantie en voorrang op (nood)hulp van ons team. Zo ben je altijd secure.

Je weg vinden in een nieuwe tool is altijd even wennen. Kom je niet uit het dashboard van de Microsoft Secure Score? Bel ons dan voor wat UaaS, Uitleg-as-a-Service. Wij bieden je graag het inzicht wat je nodig hebt, gewoon in mensentaal.

Het behouden van een hoge Secure Score.

De Secure Score wordt automatisch bijgewerkt op basis van instellingen en gedrag binnen de apps en systemen van jouw pakket. De score daalt langzaam over tijd omdat er steeds nieuwe beveiligingsmogelijkheden bijkomen. Je moet jouw beveiliging dus blijven onderhouden. Met behulp van een dashboard zie je onder andere de Secure Score en een tijdlijn van de hoogte van deze score. Hierbij zie je een splitsing van hoe jouw score is op de verschillende gebieden. Naast deze twee rapporten worden taken gepresenteerd waarmee je de score kunt verhogen. Elke aanbeveling heeft een puntenwaardering, zo weet je waar de quick-wins liggen. Ondanks de titel van deze alinea is het streven naar de hoogste score die je kunt behalen niet altijd wenselijk. Want hoe hoger de beveiliging, hoe meer bochten jouw werknemers zich in moeten wringen om efficiënt hun werk te doen. Wij zoeken samen met jou naar de ideale tussen veiligheid en functionaliteit.

Praktische voorbeelden van beveiliging met de Microsoft Secure Score.

Neem bijvoorbeeld een museum waar rondleidingen gegeven worden, horeca aanwezig is en mensen werken in de museumwinkel. Elke werknemer op de vloer gebruikt een tablet en heeft met hun inloggegevens toegang tot hun eigen afdeling. De Secure Score controleert hierin of de bedrijfsapparatuur een update moet ondergaan om goed beveiligd te blijven. Ook herinnert het je aan het bijwerken van de toegang voor werknemers en spoort het zwakke wachtwoorden op binnen het wachtwoordbeleid.

Binnen een ziekenhuis, waar intensiever gewerkt wordt met gevoelige persoonsgegevens, is de vereiste beveiliging weer anders ingericht. Er is bijvoorbeeld veel controle nodig op de identiteit en toegangsbeheer (in het Engels IAM), de Secure Score controleert of deze juist wordt ingeregeld. Ook is het bij ziekenhuizen belangrijk dat de interne communicatie goed beveiligd is.

Is de beveiliging van de Microsoft Secure Score voldoende?

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt dat de Secure Score in de basis controleert op de beveiliging van jouw Microsoft 365 omgeving. Soms is dit voldoende. Maar er is ook vaak vraag naar meer, zoals het beschermen van het netwerk door middel van FWaaS of het beschermen van de interne communicatie met PhaaS. Het zijn allemaal beveiligingsmechanismes die overkoepelend zorgen voor meer bescherming van jouw bedrijfsgegevens.

Of de Microsoft Secure Score voldoende is, ligt voornamelijk aan het beleid van de organisatie en de branche waarin je opereert. Bij Justspark zijn we gespecialiseerd in het opbouwen en optimaliseren van de beveiliging. Wij kijken in de hele breedte naar welke beveiliging aanbevolen is en hoe je hiermee de functionaliteit in balans kunt houden. Wil je weten of de Microsoft Secure Score van jouw organisatie voldoende is? Neem dan contact op voor een vrijblijvende veiligheidsscan.

LinkedIn
YouTube