MijnTaalhuis.
Controleer de beveiliging van jouw Microsoft 365 pakket.
Justspark is naast IT specialist met ruim 25 jaar ervaring, ook ervaren met het bouwen van applicaties op aanvraag. Een van deze aanvragen is MijnTaalhuis; in beheer van Uninova.
MijnTaalhuis is een web-gebaseerde applicatie voor computer en mobiel die de voortgang van Nederlands lerende cursisten bijhoudt. De app is toegankelijk in zes talen, maar aan het eind van 2023 zal dit uitgebreid zijn naar 24. Zo kunnen cursisten uit vele landen wegwijs worden in de app terwijl zij Nederlands leren.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.
Meer weten wat MijnTaalhuis voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vandaag nog contact op met de specialisten van Uninova.
Waarom is MijnTaalhuis ontwikkeld?
De app is ontwikkeld op uitvraag van Bibliotheken. Bibliotheken ontvangen veel verschillende mensen, onder andere zogeheten taalvragers. Taalvragers zijn mensen waarvan de tweede taal Nederlands is, of die laaggeletterd zijn. Bij deze mensen is de schaamte vaak hoog, te hoog om hulp te vragen. Als zij dit toch doen, is het al een flinke stap naar meer kennis van de Nederlandse taal.
Aan de andere kant worden de inschrijvingen en de voortgang van deze taalvragers vaak bijgehouden in een Microsoft Excel documentje. Niet erg veilig en erg primitief. Doordat er veel vrijwilligers zijn die samenwerken om deze Nederlands cursussen te faciliteren, is het gebruik van een Excel sheet extreem foutgevoelig. Dit kan weer voor verwarring zorgen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een buddy systeem. Hier worden taalvragers gekoppeld aan vrijwilligers om zo Nederlands te leren. Iets dat niet mogelijk was in Excel.
Kortom, er waren meer voorkeursfuncties dan waar de Excel sheet toe in staat was. Zo ontstond de vraag naar een applicatie waarin dit gebundeld en geoptimaliseerd kon worden.
Wat kan MijnTaalhuis allemaal?
Op dit moment is de app een verzamelplek waar vrijwilligers en taalvragers bij elkaar komen. De taalvragers worden gekoppeld aan een vrijwilliger op basis van hun interesses. Dit is makkelijk, want over interesses wil je graag praten. Dit geeft motivatie om Nederlands te leren en elkaar beter te begrijpen. Daarbij kunnen taalvragers als cursusgroep onder een vrijwilliger geschaald worden. In de template trajecten, of een op maat gemaakt traject, wordt dan de voortgang bijgehouden. Daarnaast is er de mogelijkheid om een document met opdrachten te uploaden en downloaden zodat cursisten opdrachten kunnen bekijken en maken.
Er kunnen rapportages uitgedraaid worden op basis van Power BI, Tableau of andere BI-softwarepakketten. Met de rapportages kunnen gemeentes, die inburgeringscursussen uitbesteden aan bibliotheken, of bibliotheken zelf inzicht krijgen in de resultaten van hun taalvragers. Privacy is bij de app ons grootste belang. Na het implementeren van de app sluiten wij onszelf buiten, zodat het zeker is dat gegevens niet verkocht of gebruikt worden voor andere doeleinden.
Voor wie is MijnTaalhuis bedoeld?
De app is vooral bedoeld voor mensen waarvan de tweede taal Nederlands is, of die laaggeletterd zijn. We wilden deze mensen een veilige en duidelijke basis geven om hun voortgang in bij te houden en contact op te kunnen nemen met hun buddy. Origineel is de app ontwikkeld voor gebruik binnen bibliotheken. We hebben gekeken naar de meest voorkomende pijnpunten en de functies die quick-wins konden opleveren voor bibliotheken met een aanbod in taalcursussen. Bibliotheken gebruiken MijnTaalhuis dus maar al te graag ter vervanging van hun spreadsheet.
Ook gemeentes kunnen zich goed inleven in de pijnpunten van bibliotheken. Gemeentes vinden het vooral ook fijn dat er nu een officieel laagdrempelig medium aangeboden wordt voor het contact tussen vrijwilligers en taalvragers. Bij gemeentes lopen er vaak campagnes tegen schaamte voor laaggeletterdheid en het niet onder de knie hebben van de Nederlandse taal. Mensen die door deze campagnes geactiveerd worden, stuurt de gemeente door naar de lokale bibliotheek. De gemeente kan dus ook inzien of hun campagnes effect hebben.
Ontdekken of MijnTaalhuis wat voor jouw organisatie is?
Wil je eens een kijkje nemen in de app om te ontdekken of dit mogelijkheden biedt voor jouw organisatie? Dan is dit de juiste plek. Wij geven graag een demo en kijken samen met jou naar de toepassingsmogelijkheden. Stuur bij vragen of interesse een mail naar mijntaalhuis@uninova.nl, of bel 088-472 34 78 voor meer informatie.