Microsoft Copilot helpt je tijd te besparen.

Wat is Microsoft Copilot en hoe werkt het?

Altijd al behoefte gehad aan een slimme digitale assistent, die een mail voor je schrijft, een grafiek voor je maakt of een agenda opstelt voor een vergadering? Dat is mooi, want die hulp komt eraan, in de vorm van Microsoft 365 Copilot. Voor deze assistent maakt Microsoft gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Wat is Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot is een nieuwe functie die binnenkort beschikbaar komt voor gebruikers van Microsoft 365. Het is een slimme assistent die je kan helpen met allerlei taken, zoals het schrijven van e-mails, het maken van presentaties, het vinden van informatie en het beantwoorden van vragen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een samenvatting, het maken van een grafiek of het terugvinden van kwartaalcijfers.

Hoe werkt Microsoft 365 Copilot?

Hoe lukt het om al die taken uit te voeren? Microsoft 365 Copilot zoekt in alle beschikbare bedrijfsdata in Microsoft 365, zoals je e-mails, bestanden, chatberichten en notities. Daarnaast kun je de tool toegang geven andere bronnen, zoals SharePoint, OneDrive, Azure en meer. 

Hoe bereid je je als bedrijf voor op Microsoft 365 Copilot?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Microsoft 365 Copilot, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Je hebt bijvoorbeeld een actieve Microsoft 365 E3- of E5-licentie nodig. Daarnaast is Microsoft Entra ID, voorheen Azure Active Directory, noodzakelijk om Copilot te kunnen gebruiken. Ook moet je gebruikmaken van OneDrive en de nieuwste versies van Outlook en Teams. Hoe meer jouw organisatie gebruikmaakt van apps van Microsoft 365, zoals Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams, hoe beter Microsoft Copilot werkt.

Wil jij aan de slag met Microsoft 365 Copilot?

Benieuwd naar Microsoft 365 Copilot? Wij helpen om jouw organisatie voor te bereiden op het gebruik van deze tool. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Wil je weten wat Justspark voor jouw organisatie kan betekenen op IT-gebied? Neem dan contact op.
LinkedIn
YouTube