Een waardevolle samenwerkingspartner voor Cordaad.

De rol die Justspark speelt voor Cordaad Welzijn.

Cordaad Welzijn is een welzijnsorganisatie die in negen gemeenten in Nederland een zestiental diensten aanbiedt op het gebied van welzijn. Cordaad Welzijn werkt onder het motto samenredzaamheid en streeft ernaar om gelijkheid te bevorderen in maar liefst 45 dorpskernen en wijken. Een grote groep beroepskrachten en vrijwilligers zetten zich dagelijks in om mensen elkaar te laten versterken, elkaars talenten te ontwikkelen en anderen te laten delen waar zij goed in zijn. Deze welzijnsorganisatie zorgt dagelijks voor een stukje continuïteit in de samenleving. Justspark is dan ook trots om een belangrijke rol te mogen spelen als het gaat om het overgrote deel van de IT zaken als het leveren van hardware, inrichten van werkplekken etc. binnen Cordaad Welzijn. Ontdek hoe Justspark een stroeve start heeft weten om te zetten in een mooie en duurzame samenwerking.

Cordaad Welzijn Logo

Optimalisatie dienstverlening begint met elkaar begrijpen.

Jacqueline van Poeteren is directeur-bestuurder bij Cordaad Welzijn. Op 1 februari 2022 heeft zij het stokje overgenomen van haar voorganger en met deze overname, heeft zij onder meer ook kennis mogen maken met Justspark. Voor Cordaad en Justspark lagen er uitdagingen als het ging om de samenwerking. Door met elkaar in gesprek te gaan, en blijven, begon de samenwerking in korte tijd al zijn vruchten af te werpen. “Er zijn altijd verbeterpunten voor beide partijen, maar ik ben heel tevreden en anders zou Cordaad Welzijn ook geen klant meer zijn. Wij zien ze vandaag de dag echt als samenwerkingspartner”, aldus Jacqueline. Mede dankzij de oprichting van een intern team, die de wensen en behoeften van de beroepskrachten en vrijwilligers inventariseert, kon de dienstverlening en servicegerichtheid verder worden verhoogd.

De rol die Justspark speelt voor Cordaad Welzijn.

Justspark voorziet in het overgrote deel van de IT zaken binnen Cordaad Welzijn. Zo levert Justspark de hardware, richten zij de serveromgeving in en onderhouden zij deze, worden nieuwe accounts aangemaakt binnen de nieuwe Office 365 omgeving die Justspark ook heeft opgezet en worden er hybride werkplekken ingericht. Met behulp van een SLA kan Cordaad Welzijn altijd beroep doen op de diensten die door Justspark worden verzorgd. Kijkend naar de toekomst, investeert Justspark samen met Cordaad Welzijn in cybersecurity om de omgeving waarin beroepskrachten en vrijwilligers werken zo veilig mogelijk te maken. Naast de vaste hardware en andere apparaten, werken vrijwilligers vaak met eigen middelen en dat betekent dat extra veiligheidsmaatregelen vrijwel een must zijn geworden. Justspark weet precies hoe hier invulling aan te geven.

“Soms ontvang ik na een uur al een antwoord. Ik vind dat heel prettig wanneer er snel wordt gereageerd en zo ervaren mijn collega’s dit ook”.

– Jacqueline van Poeteren, Directeur-Bestuurder Cordaad Welzijn.

Cordaad Welzijn

Communicatie in gewone mensentaal blijft key.

De oprichting van een intern team binnen Cordaad Welzijn zorgde voor de ogen en oren binnen de organisatie voor Justspark. Dit team is verantwoordelijk voor het inventariseren van de behoeftes en het communiceren richting de betrokkenen. Wanneer een instructie voor bijvoorbeeld dubbele inlog op Office 365 net niet goed genoeg in gewone mensentaal is, dan gaat dit terug en wordt het alsnog aangeleverd voor iedereen om te begrijpen. Het is die communicatie die ervoor zorgt dat er sprake is van een vruchtbare samenwerking in plaats van eenzijdig zenden. Snel schakelen maakt dat er snel resultaat kan worden behaald. Want ondanks in het SLA staat opgenomen dat er meestal een doorlooptijd van vier dagen geldt, wordt een melding vaak al binnen een dag opgepakt. In sommige gevallen zelfs binnen een uur en dat wordt als prettig ervaren door Jacqueline en haar collega’s. Met behulp van de portal, telefoon of mail wordt er snel gereageerd bij een storing, maar ook bij een eventuele wens.

Cybersecurity als onderdeel van de toekomst met Justspark.

Momenteel wordt er gewerkt aan de cybersecurity van Cordaad Welzijn. Doordat steeds meer organisaties te maken krijgen met phishing, ziet Cordaad Welzijn dit als een belangrijke volgende stap in het beschermen van niet alleen de stichting, maar ook haar beroepskrachten en vrijwilligers. Vandaag de dag telt deze groep 55 beroepskrachten en maar liefst meer dan 1000 vrijwilligers. “Als het gaat om phishing, zitten wij er bovenop”, aldus Jacqueline. Er wordt momenteel gekeken hoe de (online) werkplekken van de vele betrokkenen zo veilig mogelijk kunnen worden ingericht. Niet alleen met de aanschaf en het inregelen van hardware, maar ook door hen bij te scholen met behulp van kennissessies over phishing en de gevaren ervan. Daarnaast werkt Justspark ook aan het beter beveiligen met bijvoorbeeld Multi Factor Authenticatie (MFA) waarbij er meerdere stappen genomen moeten worden om in te kunnen loggen. Een effectieve manier van bescherming die tegenwoordig een must is. Naast de IT partij voor lopende activiteiten, wordt Justspark vandaag de dag gezien als een waardige leverancier die als een echte samenwerkingspartner met zijn klant kijkt naar de toekomst.

Justspark: de spark in jouw IT!

Wil jij net als Cordaad Welzijn aan de slag met het professionaliseren van jouw IT, maar ontbreekt het aan kennis en mankracht? Dan kan het team van Justspark jou ondersteunen. Dankzij onze kantoren in zowel Nederland als op Curaçao en Aruba, zijn wij jouw dag-en-nacht bereikbare IT collega’s die helpen waar nodig. We ondersteunen, begeleiden en adviseren. Door jouw behoeftes te inventariseren en kansen te visualiseren, wordt IT op een duurzame en kostenefficiënte manier geïmplementeerd. Let’s lit a spark in jouw IT en laat IT voor je werken. Met welk IT vraagstuk mogen we jou helpen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Wil je weten wat Justspark voor jouw organisatie kan betekenen op IT-gebied? Neem dan contact op.
LinkedIn
YouTube