IT Project Migratie.

Naadloze implementatie en migraties op maat.

Implementaties en migraties zijn als verbouwingen en verhuizingen: ze kunnen om allerlei redenen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de overstap op een ander platform omdat het meer te bieden heeft, beter past bij de organisatie of door een overname/fusie. Net zoals bij verhuizingen, kunnen niet alle implementaties en migraties zonder gevolgen gedaan worden. In deze gevallen zit er vaak een deadline aan vast die door het management is vastgezet of is het simpelweg de datum waarop de licentie van het oude platform eindigt.  

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Kies voor een vlotte overgang naar nieuwe technologieën met de services van Justspark. Voorkom frustratie en kies voor de beste migratie.

Projectmanagement voor implementatie en migratie.

Het doel van de meeste implementaties en migraties is om zo snel mogelijk met alle relevante data bij de hand weer aan de slag te gaan in het nieuwe platform en dat met zo min mogelijk downtime. Natuurlijk wil je ook graag dat er qua werkwijze weinig verandert voor je werknemers. Zij zitten vaak niet op zo’n overstap te wachten. Bij de projecten die wij leiden, analyseren we daarom altijd de huidige werkwijze en nemen deze indien mogelijk mee bij de inrichting van het nieuwe platform. Dit scheelt tijd in de communicatie en uitleg naar medewerkers. Verandert er wel iets? Dan bieden wij de handvatten om dit goed te communiceren. Daarbij is een migratie het perfecte moment voor een opschoningsronde. Wij adviseren en assisteren hierin bij de migratie van jouw data. Een back-up wordt altijd gemaakt en overhandigd wanneer er later in het proces nog relevante data mist.

De voordelen van het uitbesteden van jouw implementatie.

Of een implementatie plaatsvindt van on-premise naar cloud toepassingen, van oude naar nieuwe accounts, platform naar platform of een andere combinatie, het uitbesteden van jouw implementatie kent vele voordelen. Allereerst betrek je veel kennis in het proces, wat ervoor zorgt dat kostbare fouten voorkomen kunnen worden. Implementaties zijn daarbij belangrijke momenten om naar de toekomst te kijken. Want welke functionaliteiten heeft jouw organisatie later wellicht nodig? Of wat kunnen we nu optimaliseren om de resultaten later meetbaar en concreet te maken? Het zijn allemaal vragen die je meteen in dit proces mee kunt nemen. Door het uitbesteden van een implementatie wordt er geen extra werkdruk op de schouders van het interne (IT) team gelegd, indien aanwezig, en voorkom je dat collega’s of leidinggevenden de inhoud in moeten duiken om problemen op te lossen of een goede beslissing te kunnen nemen. Wij zijn jouw tussenpersoon die ervoor zorgt dat IT-zaken uitgelegd wordt in gewone mensentaal.

Migreren naar de cloud.

Bij een datamigratie van on-premise naar online in de cloud moet er rekening gehouden worden met specifieke uitzonderingen. Vergelijk het met de digitalisering wat nog niet lang geleden plaatsvond. De tijd die er in ging zitten en de traagheid van handmatig invoeren was iets wat veel geduld, training en mankracht vereiste. Met een on-premise naar cloudmigratie is er in die zin gelukkig relatief weinig mankracht en tijd nodig. Wel is efficiënt werken nodig om de tijd dat je offline bent minimaal te houden, ook wel downtime genoemd. Met veranderende verwachtingen van klanten en consumenten is het belangrijk dat je bereikbaar blijft. Ook kan de daadwerkelijke migratie wat tijd kosten en van invloed zijn op de snelheid van toepassingen die binnen de organisatie gebruikt worden. Zaken zoals een goede planning en duidelijke communicatie is daarom essentieel, zodat iedereen weet wat ze kunnen verwachten. Door verschillende scenario’s in kaart te brengen, is jouw organisatie in no-time in de wolken.

Een migratie op maat voor jouw organisatie.

Voor alles wat er komt kijken bij de inrichting van een nieuw platform en de migratie van data, kunnen wij offertes op maat maken. Hierdoor besteed je alleen de dingen uit die je niet in-house kunt faciliteren of ga je liever voor comfort? Besteed dan wél het gehele proces uit en wij ontzorgen jullie. Een implementatie en migratie is ook vaak het moment om te kijken naar optimalisatiemogelijkheden. Waar kunnen werkprocessen geautomatiseerd worden om repetitieve taken te onderscheppen? Zijn er mogelijkheden die collega’s nog makkelijker samen laten werken? Als je de wens hebt om het toekomstige systeem efficiënter of effectiever te gebruiken, biedt Justspark de ondersteuning hierbij. Wij stemmen optimalisaties af op de behoeften van jouw organisatie. Benieuwd wat een implementatie of migratie kost voor jouw organisatie? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze consultants.

LinkedIn
YouTube