Justnews.

Welkom bij Justnews, de tweemaandelijkse nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de nieuwste ontwikkelingen en trends op IT-gebied. Ons doel is om de laatste nieuwtjes met jullie te delen, zodat je up-to-date blijft en kunt profiteren van de nieuwste IT-oplossingen die je werkzaamheden efficiënter, effectiever en veiliger maken.

Justnews
In deze editie:
– IT in mensentaal
– Maak flexibel/hybride werken makkelijker met cloud.
 
Nieuws uit de sector:
– Ex-werknemer uit China steelt bedrijfsgeheimen ASML
– Minister: ‘Ouders aansprakelijk voor gevolgen cybercrime’
– Cloudflare getroffen door de grootste DDoS-aanval ooit

Editie #01-2023

Sparkie 2.0.

Sparkie (Temi-robot) is een innovatieve technologie die bibliotheken op een nieuwe manier kan verrijken. Dankzij de geavanceerde technologie, intuïtieve interface en integratie van OpenAI biedt Sparkie een snelle en eenvoudige manier om informatie te vinden binnen de bibliotheekcatalogus Next van BiblioNext.

Sparkie - Temi Robot
“Goed georganiseerde IT is de levensader van elke toekomstbestendige organisatie die wil blijven groeien en innoveren.”
IT in mensentaal.

In het algemeen wordt IT gebruikt om ons leven gemakkelijker te maken. Het helpt ons om informatie efficiënt te beheren, toegankelijker te maken en meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Hoewel we vaak niet beseffen hoeveel IT ons omringt, is het belangrijk om te weten dat het een cruciale rol speelt in ons dagelijks leven.

Om het nog makkelijker te maken in de toekomst zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een IT-woordenboek.

“Justspark werkt met een all-in model. Dit betekent dat wij geen standaardoplossingen bieden – het is altijd maatwerk.”
Flexible/Hybride werken werkt.
Hybride werken is een combinatie van werken op kantoor en werken op afstand. Dit kan zowel vanuit huis als op een andere locatie zijn. Met de opkomst van de cloudtechnologie is hybride werken makkelijker geworden, omdat medewerkers toegang kunnen krijgen tot bedrijfsgegevens en -applicaties vanaf elke locatie.
Hybride Werken
“Niets is vervelender dan een IT-systeem dat platligt. Daarom zorgen wij er bij Justspark voor dat de IT-omgeving altijd werkt.”
Ex-werknemer uit China steelt bedrijfsgeheimen ASML.
ASML heeft onlangs ontdekt dat een voormalige medewerker uit China bedrijfsgevoelige informatie heeft verduisterd. Daarbij zijn mogelijk bepaalde exportcontrolevoorschriften overtreden. Om die reden is het incident gemeld bij de autoriteiten.
Minister: ‘Ouders aansprakelijk voor gevolgen cybercrime’.
Ouders van kinderen die schade veroorzaken doordat zij zich schuldig maken cybercriminaliteit, kunnen hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Dit geldt echter alleen als de kinderen jonger zijn dan 16 jaar. Bij financiële schade kunnen ouders een beroep doen op hun aansprakelijkheidsverzekering.
Cloudflare getroffen door de grootste DDoS-aanval ooit.
Afgelopen weekend was Cloudflare het doelwit van een massale DDoS-aanval. Sterker nog, het was de ergste cyberaanval die het internetbedrijf ooit heeft meegemaakt. Op het hoogtepunt kreeg het meer dan 71 miljoen requests per second (rps) te verwerken.